06-1-700-1030
08:00-17:00 között
Rendeljen nagyobb mennyiségben!
Gyors és ingyenes árajánlat
10% kedvezmény
minden első rendelésnél
0
Fejezze be a vásárlást ! Folytassa onnan, ahol abbahagyta.
cat

Nők & Környezet Jótékonysági program működése

img
A RAJA-Danièle Marcovici Alapítvány egyesületi projekteket választ ki.
Bővebben az Alapítványról
img
A RAJA kiválasztja a jótékonysági termékeket. Minden, ebből a válogatásból vásárolt csomag után 200 forint megy adományként az alapítványnak.
Jótékonysági termékek megtekintése
img
Az Alapítvány az összegyűjtött összegeket átutalja a kiválasztott egyesületeknek.
Projektek megtekintése

Kötelezettségvállalásunk

A 2006-ban létrehozott és a Fondation de France által befogadott RAJA-Danièle Marcovici Alapítvány szolidaritási projekteket támogat a nők életkörülményeinek javítására világszerte. Az alapítvány már több száz egyesületet támogatott, amelyek több tízezer nő javát szolgálják Franciaországban és világszerte.

2015 szeptembere óta az Alapítvány a RAJA Csoporttal közösen indított "Nők & Környezet" Jótékonysági programmal a nők és a környezetvédelem iránt elkötelezett társulási projekteket támogatja.

7 év alatt:

 • Több mint 2,5 millió eurót gyűjtött a RAJA France és a csoport 12 európai vállalata;
 • Több mint 70 támogatott társulási projekt.

A 2021 szeptemberétől 2022 februárjáig tartó akciónak köszönhetően a RAJA France és a RAJA csoport akcióprogramban részt vevő európai vállalatai (Franciaország, Svájc, Belgium, Hollandia, Ausztria, Anglia, Olaszország, Spanyolország, Dánia, Svédország, Norvégia, Lengyelország, Csehország, Portugália, Portugália) 306 152 eurót gyűjtöttek össze. Ez a közös akció 6 társulási projektet támogatott.

Jelenleg támogatott projektek

A RAJA-Danièle Marcovici Alapítvány évente 12 új egyesületet támogat.
2023. 12. 31-ig támogatott projekteket itt találja.

LAAFI France

Kiszolgáltatott helyzetben lévő nők képzése a permakultúra és az agroökológia területén jövedelemtermelő tevékenységek fejlesztése céljából.

Burkina Fasóban, ahol az aktív lakosság 80%-a mezőgazdaságból él, a gazdálkodók jelentős gazdasági bizonytalansággal szembesülnek, különösen az éghajlatváltozás, a terrorista erőszak és a Covid-19 válság miatt. A lakosság több mint 40%-a a szegénységi küszöb alatt él, és a nők csak nagyon kevés földtulajdonhoz jutnak hozzá. A LAAFI egyesület 2001 óta van jelen az országban, és különböző kiegészítő tevékenységeket folytat: szakmai képzés, permakultúra, gyermeknevelés, méhészet stb. Az Agridev projektje a Beo Neere egyesülettel, az agroökológia szakértőjével és a Terre de Liens hálózat tagjával együttműködve 40 bizonytalan helyzetben lévő nőnek nyújt képzést az agroökológia és az agrárerdészet területén. A szövetkezetbe szerveződött nőknek 100 m2-es egyéni parcellájuk van, ahol zöldségtermesztéssel, valamint kiegészítő jövedelemtermelő tevékenységekkel - méhészet, tojásértékesítés, gyógynövények és ökoturisztikai workshopok - foglalkoznak. A szövetkezet 3 iskolát is ellát friss zöldségekkel (360 diák), és a tanárokat és a szülőket a kiegyensúlyozott táplálkozás fontosságáról oktatja.

EMMAÜS France

A kiszolgáltatott nők munkaerő-piaci reintegrációja textilipari újrahasznosítási és átalakítási tevékenységek révén

Franciaországban 2000 és 2014 között megduplázódott a ruházati termékek gyártása. Ma évente 680 000 tonna textil kerül forgalomba. A lánc végén ezeknek a ruháknak, ágyneműknek vagy cipőknek csupán 40%-a kerül hasznosítási vagy újrahasznosítási csatornákba. A fennmaradó 60%-ot elégetik a hulladékégetőkben, vagy a hulladéklerakókba temetik, ami jelentős szennyezési forrás. Az Emmaus France megalakulása óta gyűjti, válogatja és újrahasznosítja a fogyasztók által évente kidobott textíliákat. Ezek a tevékenységek munkatáborok és szociális integrációs vállalatok formájában valósulnak meg egy upcycling projekttel, amelyben szociálisan és gazdaságilag kiszolgáltatott helyzetben lévő embereket foglalkoztatnak. A kirekesztés elleni küzdelem keretében az Emmaus France azt tapasztalta, hogy a bizonytalan helyzetűek arculata megváltozott: egyre több nő és család részesül a szolidaritási kezdeményezésekből, míg korábban a férfiak voltak többségben. E két környezeti és társadalmi problémával szembesülve az egyesület elindította a "Façon Emmaüs" projektet, amelynek célja a textil upcycling (újrahasznosításra szánt ruhák új, jó minőségű alkotásokká történő átalakítása) kezdeményezését megvalósító, főként női célközönségnek szóló "back-to-work" programok megszilárdítása és számának növelése.

GERES

A nők által és a nők számára fenntartható kályhaipar létrehozásának támogatása

Marokkóban a legelterjedtebb fűtési, sütési eljárás gázzal vagy fa alapanyaggal történik. Ezek sok energiát fogyasztanak és terhelik a természeti erőforrásokat, különösen az erdőket. Általában ellenőrzés nélkül gyártják őket, és a gáz- vagy fatűzhelyeket használó marokkói lakosság 60%-a számára egészségügyi és biztonsági kockázatot jelentenek. A háztartási feladatok egyenlőtlen elosztása és az informális sütő- és cukrászszektorban való felülreprezentáltságuk miatt a nők a fő felhasználók. Marokkóban a kenyeret gyakran otthon készítik ezekben a kemencékben, majd az utcán vagy a piacokon árulják informális módon, olyan nők által, akik nem képzettek és nem szakképzettek. A saját vállalkozást indító nők számos akadállyal szembesülnek, mint például a finanszírozás megszerzése és a háztartási feladatok háztartáson belüli egyenlőtlen elosztása. A Geres 2016 vége óta dolgozik Marokkóban azon, hogy támogassa a háztartási és professzionális, nagy energiateljesítményű gáztűzhelyek (HPE) helyi ágazatának fejlődését, a nők jobb integrációjával az ágazatba. Amellett, hogy a nők a tűzhelyek fő felhasználói, a nőket képzik ki, hogy a termék forgalmazói és nagykövetei legyenek. A projekt kísérleti kutatási és fejlesztési szakasza lehetővé tette a Geres számára, hogy három olyan vállalatot azonosítson, amelyek ezeket a kályhákat gyártják, és létrehozza a "FaranEco" címkét, amely tanúsítja a termékek energiahatékonyságát (az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése).

Gret

Az etnikai kisebbséghez tartozó nők életkörülményeinek és gazdasági helyzetének javítása a fenntartható erdőgazdálkodás biztosítása mellett.

A projekt a Pu Luong Természetvédelmi Területen zajlik, amely egy észak-vietnami hegyvidéki körzetben található, és a célcsoportja a természetvédelmi területen és a környező pufferzónákban élő thai és muong etnikai kisebbségi nők. Ebben a régióban a nők gyakran a legszegényebbek, és a férfiakhoz képest kevesebb földhöz és gazdasági lehetőséghez jutnak. Gazdag biológiai sokfélesége és gyönyörű tájai miatt Pu Luong turisztikai célpont. A közösségi alapú turizmus lehetőséget ad a nőknek, hogy növeljék jövedelmüket és nagyobb szerepet vállaljanak a közösségben. 2021-ben a GRET hároméves projektet indított, amely három fő tevékenységre összpontosít:

 • Olyan jogi keretrendszer kidolgozásának támogatása, amely lehetővé teszi a nők számára, hogy aktívan részt vegyenek a rezervátummal kapcsolatos döntésekben, és méltányos részesedést kapjanak a megélhetési tevékenységekben.
 • Női csoportok támogatása fenntartható turisztikai szolgáltatások nyújtásához, például házi szálláshelyek, motoros taxiszolgáltatás, vendéglátás és mezőgazdasági tevékenységek, például kacsatenyésztés és zöldségtermesztés.
 • Hosszú távú szemléletváltás a nemek közötti egyenlőséggel, az erdővédelemmel és a felelős turizmussal kapcsolatos figyelemfelkeltő kampányok révén.

EKO!

Menekült nők képzése egyszerű és környezetbarát technikai megoldásokról

Az alacsony technológiájú technológiák olyan egyszerű technikai megoldások, amelyek kielégítik az alapvető szükségleteket (energia, élelmiszer, mobilitás stb.), hozzáférhetőek (gazdaságilag és a know-how szempontjából) és tiszteletben tartják a környezetet (helyi, újrahasznosított vagy bio-forrásból származó anyagok, alacsony energiafogyasztás, alacsony környezetszennyezés stb.). Az EKO! egyesület megosztja ezeket az ökológiai megoldásokat és know-how-t a menekültekkel, akik olyan változó környezetben élnek, amely folyamatos alkalmazkodást igényel tőlük. Ennek érdekében vezeti a Low-tech & Refugees projektet, amely 2018-ban indult a Leszbosz szigetén található menekülttáborokban, és most Briançonban (a francia-olasz határon fekvő hegyvidéki területen) és Marseille-ben (egy mediterrán városban, amelyet szintén erősen érint a befogadási válság, valamint a hulladék- és környezetvédelmi problémák). Tekintettel a menekült nők mérhetetlenül kiszolgáltatott helyzetére, az EKO! műhelyeiben és a low-tech képzésben való részvételük elősegítésén dolgozik. Az EKO! így a menekült nők közönségét célozza meg, hogy lehetővé tegye számukra készségeik fejlesztését, valamint méltóságuk és önállóságuk megszerzését.

Médecins du Monde

A kertészkedő nők képzése olyan agroökológiai gyakorlatokra, amelyek jobban tiszteletben tartják a környezetet és kevésbé károsak az egészségükre.

A Kongói Demokratikus Köztársaságban (KDK) Kinshasa városa (17 millió lakos 2021-ben) nagy kihívással néz szembe: a lakosság élelmezésével. Az országban az utak és a közlekedési eszközök rosszul fejlettek, ami megnehezíti az élelmiszerek szállítását. Ezért Kinshasa külterületén nagy kertészeti területeket alakítottak ki. Ezeken a mezőgazdasági területeken a dolgozók 70%-a nő. Ezeken a területeken a növényvédő szerek - néha elavult - használata szinte rendszeres és rosszul ellenőrzött. A női gazdálkodók kevés ismerettel rendelkeznek a vegyszeres szerek használatáról és azok egészségügyi következményeiről, de sokan közülük a betegségek vagy bőrkiütések számának növekedését észlelték. Dr. Georgette Ngweme, a kinshasai Közegészségügyi Iskola 2021-es tanulmánya szerint a gazdálkodó nőknek mindössze 4%-a megy el egészségügyi központba kezelésre, főként az anyagi korlátok miatt, amelyek miatt nem tudják kifizetni a konzultációkat és a gyógyszereket. Ráadásul a kertészeti területek közelében lévő meglévő egészségügyi központok nem rendelkeznek sem a tájékoztatáshoz, sem az orvosi konzultációk elvégzéséhez szükséges eszközökkel és felszereléssel. Ezzel a helyzettel szembesülve az Orvosok a Harmadik Világért és a Caritas Développement három kertészeti területen dolgozik Kinshasa külvárosában, hogy támogassa a kertészeket a vegyszermentes munkában, a biopeszticidek bevezetésében és az egészségügyi központok kapacitásainak megerősítésében a káros környezetnek kitett emberek megelőzése és ellátása terén. Az érdekérvényesítő tevékenység célja továbbá, hogy a kongói jogszabályi keretet védettebbé tegye, miközben támogatja a kertészek, a fogyasztók és az intézményi szereplők mentalitásának fejlődését a témában.

FORESTEVER

Hozzájárulás az őslakos nők mezőgazdasági parcelláinak javításához gyümölcsfák, pálmafák és gyógynövények ültetésével.

Kolumbiában az őslakos közösségek a globális felmelegedés frontvonalában vannak. Az Amazonas vidékén 2016 óta felgyorsult az erdőirtás, ami elpusztítja az ország gazdag biológiai sokféleségét. A ticuna őslakos közösség az Amazonas legnagyobb etnikai csoportja. Főként halászatból, vadászatból, mezőgazdaságból és kézművességből élnek, és általában önellátóak. A világ felé való nyitásuk káros hatással lehet a külső nyersanyagoktól való nagyobb függőségük miatt, de a hagyományaik elvesztése miatt is. Ebben az őslakos közösségben a nők felelősek családjuk élelmezéséért. Ez magában foglalja a föld megmunkálásával kapcsolatos valamennyi tevékenységet: vetőmagok gyűjtése, palánták ültetése, erdei parcellák gondozása stb. Ahhoz, hogy képesek legyenek megvédeni a földjeiket, támogatni kell őket az erdei erőforrások fenntartható kezelésében. Felelősségük ellenére a nők szerepét nem becsülik meg, és továbbra is a nemek közötti egyenlőtlenségek áldozatai maradnak, amelyek nagyon is jelen vannak. E megfigyelésekkel szembesülve a FORESTEVER egyesület, amely a Ticuna közösségben már aktívan részt vesz az erdősítési tevékenységekben, egy speciális projektet hozott létre az őslakos nők számára. Ennek a projektnek 3 célkitűzése van: 1) Cserekörök, valamint elméleti és gyakorlati műhelyek létrehozása az egészség és az amazóniai terület témakörében, amelyek nem keverednek, hogy a nők visszaszerezhessék helyüket a közösségben; 2) Erdőfelújítás az élelmezési és gyógyászati célra hasznos fák ültetésével; 3) A hagyományos ősi mesterségek megőrzése és továbbadása.

Elevages Sans Frontières

A kecske- és juhtenyésztő nők helyzetének javítása készségeik megerősítése és szövetkezetekbe tömörülésük támogatása révén.

Az Elevages Sans Frontières egyesület Marokkóban, Ouarzazate régióban működik, és 148 vidéki és kiszolgáltatott nőnek nyújt segítséget. Ez egy tengerparttal nem rendelkező, bizonytalan helyzetű régió. Az éghajlati zavarok miatt válságban lévő oázisrendszer jellemzi, ami a földek elvesztéséhez és a jövedelmek csökkenéséhez vezet. Míg a férfiak körében jelentős a vidékről való elvándorlás, addig a fiatal lányok a társadalom patriarchális szerkezete miatt nehezen hagyják el a vidéki környezetet. A nők, akik többnyire írástudatlanok, különösen ki vannak téve a szegénységnek. A projekt célja 102 nő kecske- és juhtenyésztési ismereteinek fejlesztése a kedvezményezettek jobb helyzetbe hozása érdekében. Ezért a projekt célja a nők állattenyésztői képzése, kollektív szerveződésük és szövetkezetekbe való tömörülésük támogatása, végül pedig a projekt láthatóvá tétele a helyi kezdeményezések megerősítése érdekében. Ezen túlmenően ez a projekt 34 olyan gazdálkodónőnek kedvez, akik már megalapították a vállalkozást, és akik támogatni fogják a 102 gazdálkodónőt, valamint 12 vidéki nőnek, akik megtanulják az állatorvosi ellátás alapjait.

Régie Rurale du Plateau

A nagyon kiszolgáltatott helyzetben lévő nők szakmai integrációjának elősegítése a nyers és feldolgozott gyümölcs termesztése és forgalmazása révén.

Haute-Marne megye hanyatlóban lévő terület, amely a lakosság elvándorlásával és a dezindusztrializációval néz szembe. A munkanélküliség magas, különösen a nők körében, és a lakosság elöregedőben van. Az 1990-es években egyesületek, választott tisztségviselők és polgárok létrehozták a Régie Rurale du Plateau egyesületet, hogy vonzóbbá tegyék a területüket. Az egyesület három integrációs projektet működtet - zöldterületek fenntartása, kertészet és a szárazföldi örökség helyreállítása -, de munkájában a férfiak túlsúlyával szembesül. A helyi érdekeltekkel folytatott megbeszélést követően a Régie Rurale du Plateau a nők integrációját kívánta erősíteni a tevékenységei diverzifikálásával és egy 100%-ban női gyümölcsfeldolgozó ágazat létrehozásával. Az első sikeres kísérletre 2021-ben került sor a Les croqueurs de pommes helyi egyesülettel közösen. A Régie Rurale 13 alma-, szilva- és mirabellaföldön dolgozik. Ezeket a gyümölcsösöket a helyi önkormányzatok vagy olyan magánszemélyek bocsátják rendelkezésre, akik már nem tudják fenntartani őket. Az egyesület 2023-ban szeretné megszilárdítani ennek az új gyümölcsfeldolgozási tevékenységnek a kipróbálását egy társadalmi integrációban lévő női csoporttal. A szociális kérdésen túl a projekt célja környezetvédelmi szempontból is fontos, mivel lehetővé teszi az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelmet és a jelenleg gondozatlan gyümölcsösök fenntartását.

Gbobètô

A faszén ökológiai, egészséges és gazdaságos alternatívájának kifejlesztése a nők bevonásával a teljes láncba (gyártók, fogyasztók, kiskereskedők)

A Gbobètô egyesület által támogatott "Zöld energia" projekt Beninben zajlik, és célja, hogy a háztartások 80%-a által naponta használt faszén ökológiai, egészséges és gazdaságos alternatíváját kínálja. Az Egészségügyi Világszervezet szerint évente 4 millió ember hal meg a szilárd tüzelőanyaggal vagy paraffinnal való főzés okozta háztartási légszennyezésnek tulajdonítható betegségekben. Ezen túlmenően a faszén hozzájárul az erdők pusztulásához Beninben, amely az erdőirtás által leginkább érintett 10 ország között van az elmúlt 20 év során elvesztett erdőterület százalékos arányát tekintve. Három évnyi kísérletezés után az egyesületnek sikerült kidolgoznia egy olcsó és hatékony brikett receptjét, amely mezőgazdasági hulladékból készül. Ez a környezettudatos tüzelőanyag kevésbé károsítja a főző nők egészségét, ha a szintén az egyesület által létrehozott és fazekasok csoportjai által készített AlafIa kemencével együtt használják. A javasolt projekt a brikett kereskedelmi értékesítési lehetőségeinek kialakítását és a brikett termelési kapacitásának növelését foglalja magában a nyersanyagot szállító mezőgazdasági csoportok (főként nők) képzésével, egy új termelési egység létrehozásával, új fazekas szövetkezetekkel való kapcsolat kialakításával és a termékek használatának tudatosításával.

WECF France

Hátrányos helyzetű környékbeli nők támogatása hulladékhasznosító egyesületük szervezésében

Kolumbiában a rossz hulladékgazdálkodás az üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátásának egyik fő oka. 2016 óta Bogotá önkormányzata proaktív hulladék-újrahasznosítási politikát folytat, összhangban egy nemzeti tervvel, amelynek célja, hogy 2030-ig 20%-kal csökkentsék az országban az ÜHG-kibocsátást. Bogotában az újrahasznosítható hulladékot főként nők gyűjtik és válogatják, akiket rekuperátoroknak neveznek, akik egyesületekbe szerveződnek. Ezt a hulladékot aztán iparosoknak adják el, akik aztán újra felhasználják, így megakadályozzák, hogy hulladéklerakókba kerüljenek, és közvetlenül részt vegyenek a körforgásos gazdaságban. A hulladékszedők fizetése az összegyűjtött hulladék súlya szerint történik, munkaszerződés nélkül. Nem férnek hozzá a szociális jogokhoz, és nagyon bizonytalan körülmények között dolgoznak (kocsihasználat, védőfelszerelés hiánya). 2016 óta lehetőségük van arra, hogy az önkormányzat környezetvédelmi munkásként ismerje el őket, és így a közszolgáltatások részévé váljanak. Ez lehetővé teszi számukra, hogy jelentősen növeljék jövedelmüket és javítsák életkörülményeiket. Ennek érdekében minden visszakereső egyesületnek bizonyítania kell szakmai felkészültségét, és az önkormányzat által kezelt szoftverben regisztrálnia kell a begyűjtési útvonalait. Ezt az eljárást nehéz végrehajtani a nem jól felépített és forráshiányos egyesületek számára. A WECF France ezekre a kihívásokra válaszolva támogatja az ENDA kolumbiai nem kormányzati szervezetet abban, hogy segítse a visszakövetelő nők egyesületeit munkájuk formalizálásában, hogy munkájuk elismerését elnyerjék, és jobb munkakörülményekről tárgyalhassanak.

Sol, FADEAR, le Réseau CIVAM

Az agroökológia iránt elkötelezett női gazdálkodók támogatása

2021-ben a mezőgazdasági minisztérium jelentése szerint Franciaországban a gazdaságok vezetőinek csupán 1/4-e nő. Ezzel szemben a mezőgazdasági munkaerő 30%-át teszik ki. Nagyon gyakran a női gazdálkodók nem láthatóak ebben az ágazatban, vagy főként a családi szféra részének tekintik őket. A problémák, amelyekkel szembesülnek, sajátosak, legyen szó akár a vállalkozásalapításról, a földhöz jutásról, a képzésről, a feladatok megosztásáról, a döntéshozatalban való részvételről vagy a szakmai és a magánélet egyensúlyáról. Emellett az ágazatban a szexizmus és a diszkrimináció áldozatai is. Ma már valóban szükség van arra, hogy jobban kísérjük és támogassuk a nők tevékenységét a mezőgazdaságban, különösen mivel gyakran ők azok, akik a fenntarthatóbb és felelősségteljesebb mezőgazdaság irányába történő átalakulást kezdeményezik. A CIVAM hálózat, a Fédération Associative pour le Développement de l'Emploi Agricole et Rurale (FADEAR) és a SOL egyesület évek óta elkötelezett a nők mezőgazdasági ágazatba való bevonásának javítása mellett. Ez a három szereplő 2023-ban egy közös projektjavaslattal kívánja fokozni együttműködését és a női gazdálkodók támogatását. A cél a női gazdálkodók és a leendő női gazdálkodók támogatása a telepítésükben, valamint a speciális mezőgazdasági technikákban való képzésük, a női gazdálkodók közötti csereprogramok terének létrehozása a kezdeményezések ösztönzése érdekében, és végül a nőknek az agrárökológiai átmenethez való hozzájárulásának népszerűsítése és terjesztése. Ez a projekt négy megyében fog megvalósulni: Marne, Ariège, Vaucluse és Drôme.

A "Nők & Környezet" Jótékonysági program által 2022-ben támogatott projektek.

Fedezze fel az Ön támogatásának köszönhetően megvalósított akciókat.

Agrisud International

Agrisud International

A fenntartható és inkluzív mezőgazdasági értékláncok fejlesztésének támogatása az etnikai kisebbségi nők által a Hoang Lien Nemzeti Parkban.

 • A Hoang Lien Nemzeti Parkban 46 etnikai kisebbséghez tartozó nőt támogattak a fenntartható és inkluzív mezőgazdasági ágazatok fejlesztésében.
 • 53 etnikai kisebbséghez tartozó nő támogatása felnőttoktatási tanfolyamokban.
Megnézem a weboldalukat

BlueEnergy

BlueEnergy

Kiszolgáltatott, idős és/vagy fogyatékkal élő nők képzése az agrárökológiai gyakorlatok terén, hogy javuljon az élelmezés- és táplálkozásbiztonságuk.

 • 49 kiszolgáltatott, idős és/vagy fogyatékkal élő nőt oktattak agroökológiai gyakorlatokra, hogy javítsák élelmiszer- és táplálkozásbiztonságukat.
 • Az agroökológiai továbbképzésnek és a BlueEnergy hallgatóinak és technikusainak technikai támogatásának köszönhetően a támogatottak saját kertjeiket fejlesztették, hogy javítsák étrendjüket és egészségüket, miközben autonómiát nyertek, hogy megosszák tapasztalataikat más családokkal, és saját kertjeiket használva példaként szolgáljanak.
Megnézem a weboldalukat

Empow'her

Empow'her

A nők támogatása a fenntartható mezőgazdaság fejlesztésében azáltal, hogy lehetőséget kapnak arra, hogy saját gazdasági fejlődésük szereplői legyenek, és pozitívan hozzájárulnak az éghajlatváltozás elleni fellépésekhez.

 • 1 925 női gazdálkodót támogattak.
 • 960 agrárökológiai képzést tartottak.
 • 860 mezőgazdasági felszerelést osztottak ki.
Megnézem a weboldalukat

Habitat-Cité

Habitat-Cité

A nők életkörülményeinek javítása azáltal, hogy az iskolák építkezésein építőipari szakmákban képzik őket, valamint a környezetbarát mezőgazdaság tudatosítása az ehető erdők létrehozásával.

 • 16 nőt képeztek ki az iskolai építkezéseken végzett építőipari szakmákban, és 2 ehető erdő létrehozásával a környezetvédelemmel kapcsolatos aggodalmak tudatosítása mellett a mezőgazdaságra is felhívták a figyelmet.
 • 4 nőt képeztek ki a permakultúrában
 • 50 lányt és tinédzsert támogattak a cselekvőképességükben és a nemek közötti egyenlőséggel kapcsolatos kérdések tudatosításában.
Megnézem a weboldalukat

Women of Africa

Women of Africa

A camayenne-i botanikus kert biológiai sokféleségének helyreállítása és megőrzése, valamint a nők képzése és munkahelyteremtése.

 • 10 nő talált munkát a Camayenne-i botanikus kert biológiai sokféleségének helyreállítása és megőrzése során.
 • 35 nőt segítettek oktatással a biológiai sokféleség és az erdők megőrzésére.
Megnézem a weboldalukat

Pik Pik Environnement

Pik Pik Environnement

A L'Ile-Saint-Denis-i anyák mozgósítása és tudatosítása a hulladékgazdálkodással kapcsolatban, hogy a helyes gyakorlatokat továbbadhassák társaiknak.

 • 9 L'Ile-Saint-Denis-i anyának a hulladékgazdálkodással kapcsolatos ismereteinek bővítése, hogy a jó gyakorlatokat továbbadhassák társaiknak.
 • Az ökopolgár-útlevél hatalmat adott a kedvezményezetteknek a cselekvéshez; a több műhelymunka során nyújtott támogatásnak köszönhetően a résztvevők tisztában vannak a családjukat támogató intézkedésekkel (felelős fogyasztás a mindennapokban), valamint a szomszédságukra gyakorolt hatásokkal (a lakókörnyezet javítása).
Megnézem a weboldalukat

Imece France

Menekült nők képzése napelemes akkumulátorok gyártására és karbantartására.

 • 30 nőt képeztek ki az akkumulátorok gyártására.
 • Mindannyian növelték a jövedelmüket.
Megnézem a weboldalukat

Fédération Nationale d’Agriculture Biologique

A női gazdálkodók támogatása készségeik megerősítésében.

 • 29 női gazdálkodót támogattak.
 • Ezeknek a gazdálkodónőknek a támogatása megerősíti önbizalmukat és legitimitásukat, hogy megvédjék álláspontjukat.
Megnézem a weboldalukat

Carton Plein

Hajléktalan nők munkaerő-piaci reintegrációja kartonpapír újrahasznosításával.

 • 32 nő támogatása a projekt során.
 • A Carton Plein tevékenységének köszönhetően 35 tonna kartonpapír került újrahasznosításra vagy újraértékesítésre.
 • A nők a kerékpározás és a sport felfedezése révén (ami az emancipáció valódi eszköze), de a kapcsolódó műhelyeknek (empowerment, művészetterápia stb.) köszönhetően is újjáépítik önbizalmukat.
Megnézem a weboldalukat

Projeter sans Frontières

A vidéki nők helyzetének javítása az agroturizmus és a környezetvédelem révén.

 • A projektben 16 vidéki nő vett részt, akiket az agroturizmus területén képeztek ki.
 • 7 workshopot tartottak nők számára az ökoturisztikai útvonalakról és az ehető ligetekről.
 • 4 üvegházat telepítettek fák, cserjék és palánták ültetésére.
 • A kedvezményezett nők diverzifikálták jövedelemforrásaikat, és növelni tudták az agroökológiai termeléssel kapcsolatos ismereteiket.
Megnézem a weboldalukat

Mékong Enfants des Rizières

Nők képzése akvakultúra és rovartenyésztési technikák terén.

 • 20 nőt képeztek ki, akik a falujukban 320 családnak fogják továbbadni a tudást.
 • 15 nő részt vett a rizshal-tenyésztésről szóló képregény elkészítésében.
 • 45 fiatal lányt tájékoztattak a helyes higiéniai gyakorlatokról.
Megnézem a weboldalukat

Terre & Humanisme

A vidéki nők támogatása az agroökológiai készségek fejlesztésében.

 • 50 nőt képeztek ki, akiket rendszeresen segítenek, követik fejlődésüket.
 • 20 vezetőt facilitációs technikákról fognak képezni. Ők viszont fejenként legalább 5 falusi lakost képeznek ki különböző agroökológiai technikákra gyakorlati módon, ami 100 képzett személyt eredményez.
 • A házi kertek lehetővé teszik a nők számára, hogy javítsák családjuk táplálkozását, miközben pénzmegtakarítási lehetőséget biztosítanak, hogy a növekedéssel és fejlesztéssel kapcsolatos kiadásokat máshol (egészségügy, iskoláztatás stb.) helyezhessék előtérbe. A zöldségeskertnek köszönhetően a zöldségvásárláson elért megtakarítások becslések szerint évente 83-389 eurót tesznek ki.
Megnézem a weboldalukat